Zaterdag organiseerde vrije basisschool Arkades een geslaagde en zonovergoten jaarlijkse opendeurdag aan Watervoort. Zo'n 300 geïnteresseerden en sympathisanten kwamen genieten van leuke kinderanimatie, infosessies en een spectaculaire demo van een valkenier.

'Arkades is innovatief onderwijs met specialisatie in het meer- en hoogbegaafde kind,' zegt een fiere directrice-stichter Elke Coorens. 'Vanaf 1 september 2018 zullen nog meer kinderen kunnen genieten van het Arkadesconcept.  De vestiging in Herentals breidt uit naar de provincies Limburg en Oost-Vlaanderen. Dit wordt mee mogelijk gemaakt door een samenwerking met de Lucernacolleges.

Ons concept Arkades is een gedeponeerd merk bij het BOIP in Den Haag.  Dat is belangrijk voor onze toekomst.

Ik ben erg gelukkig met de grote belangstelling voor onze basisschool. Dankzij een heel tof team leerkrachten kunnen we verder bouwen aan onze toekomst.  In Herentals hebben we een capaciteit van 58 leerlingen.

Bij de kleuters zijn nog maar een paar plaatsen vrij, voor het lager onderwijs groep 3 nog 4 plaatsen.  Bij voldoende aanvragen van een bepaalde leeftijd, kan een extra klas ingericht worden.  Neem een kijkje op ARKADES,' besluit Elke Coorens.

Juf Annemie : 'Ik doe m'n job zo graag'

'Ik vind het zo fijn dat je de kleuters zelfs al vanaf 2,5 jaar kunt zien evolueren,' zegt Juf Annemie uit Antwerpen. 'Ik doe m'n job zo graag, we hebben een heel tof team en dat maakt je gelukkig, iedere dag weer.'

Ouder Gert Lathouwers uit Herentals : 'M'n kinderen volgen deze prachtige school en dat levert wel degelijk resultaat op. De studiebegeleiding, faalangstbegeleiding, mindsettraining en de ontwikkeling van hun sociale en emotionele vaardigheden is ontzettende belangrijk.'

Guy Verellen / Nnieuws.